NTP-MŰV-18-0075

A projekt címe: Az én arcom/maszkom


Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kezelt Nemzeti Tehetség Program keretein belül meghirdetett „Hazai és határol túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása” megnevezéssel kiírt pályázaton NTP-MŰV-18-0075 számon „Az én arcom/maszkom” címmel támogatást nyert.

A támogatás összege: 800.000 Ft

A pályázat célja egy tanéven átívelő, új kezdeményezésű 60 órás, tanórán kívüli, élmény- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program megvalósítása, melynek eredményeként tárgyiasult alkotás, kiállítás valamint képzőművészeti tárgyak jönnek létre. Olyan új tanórán kívüli programsorozat kialakítása volt a cél, mely nemcsak fejleszti a tehetségek képességeit, készségeit, hanem a szélesközönség számára is bemutatja a tehetségek alkotásait. A programsorozat közben tárgyiasult alkotások jöttek létre, melyeket kiállítottunk a programsorozat végén. A programsorozat célja volt továbbá a tehetségígéretek, tehetséges tanulók motiválása tehetségük kibontakoztatása iránt, valamint új módszerek, technikák megismertetése, melyek hozzájárultak a kreatív személyiségtulajdonságaik pozitív fejlődéséhez, valamint hozzásegítették a résztvevőket a társas- és személyiségfejlődésükhöz.

A program keretein belül a 60 órás programon kívül a programban résztvevő tíz fő tehetség részt vett egy három napos tehetséggondozó szak-, és alkotótáborban valamint tanulmányi kiránduláson a Szépművészeti Múzeumban.

Intézményünk 2000-ben közös igazgatású közoktatási intézményként jött létre azzal a céllal, hogy lehetőséget és színvonalas kínálatot biztosítson a művészeti szakképzés iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló általános iskolai tanulók részére. Az alap,- illetve középfokú művészetoktatás mellett, mely intézményünk fő profilja, célunk olyan korszerű általános és szakmai műveltség  megszerzésének biztosítása, melynek birtokában a tanulók alkalmassá válnak az érettségi és szakmai vizsga letételére. Párhuzamos oktatás keretében zene,- tánc,- valamint képző-és iparművészeti tagozaton készülhetnek az érettségi vizsgára, mely után lehetőségük nyílik 13. évfolyamon a tagozatnak megfelelő művészeti szakmai vizsga megszerzésére. Különösen nagy gondot fordítunk tehetséges diákjaink patronálására, támogatjuk a különböző kulturális rendezvények (koncertek, színházi és táncművészeti előadások, múzeumok, hangversenyek) látogatását, valamint a közismereti, és művészeti versenyekre való eljutást. Mindezeket diákjaink a házi, helyi, országos tanulmányi valamint szakmai versenyeken, világbajnokságokon elért kiváló teljesítményei tükrözik, bizonyítva a képzés minőségét. Mindezen eredmények méltán tükrözik tanáraink, diákjaink kitartó, és szorgalmas munkáját, mely példaként állítható a jövő generációja elé.